Recceverksamhet

 • Välkommen till Smålands nation!

  För att skriva in dig är du varmt välkommen in till våra reccevärdar och internationella sekreterare i biblioteket. Mellan den 8 januari och 9 februari finns dem där mellan mån-tors 12-17 och fredagar 12-16. Välkomna!

  Vill man göra det mesta av sin tid i Uppsala är det till nationerna man ska söka sig. På Smålands anordnar vi massor av aktiviteter, speciellt för nya studenter.

  Ansvariga för välkomnandet av de nya studenterna är våra recentiorsförmän. De kan svara på alla dina frågor om Uppsala, Smålands och hjälper dig att komma tillrätta i staden och på nationen. Dessutom arrangerar de varje termin olika aktiviteter där nya studenter kan träffa både nya och gamla medlemmar. Med allt ifrån pubrundor och quiz till pulkaåkning, fika och pingisturneringar ser vi till att det finns saker för alla!

  Reccegasque
  I slutet av varje inskrivningsperiod anordnar nationen en sittning för nya studenter – Reccegasquen. På våren bjuder vi in Göteborgs och Gotlands nationer till Smålands för gemensam gasque, och på hösten anordnas den av tradition på Göteborgs nation.

  Till gasquen kommer en blandning av nya och gamla studenter för att äta, dricka, sjunga och umgås. Middagen börjar med fördrink och mingel, övergår i en trerättersmiddag (där recceförmännens spex är en av höjdpunkterna) och avslutas med dans ända in på småtimmarna.

  Reccemottagning
  Reccemottagningen börjar med att nationens olika verksamheter och föreningar presenterar sig på en mässa tillsammans med externa aktörer, som studentkårerna och Campus 1477. Här har du och dina nyfunna smålandsvänner chansen att bekanta dig med nationen. Därefter bjuds det på en enklare tvårätters middag tillagad av recceförmännen och sexmästarna. Som vanligt på Smålands fester ingår det sång och trevligt sällskap.

  I slutet av middagen är det dags för det nervkittlande rumslotteriet. Om du skrivit upp dig på lotterilistan har du chans att vinna ett förstahandskontrakt på Smålandsgården, granne med nationen och Uppsala domkyrka.