Stipendier

Smålands är nationen i Uppsala som delar ut mest stipendiepengar per medlem. Som nationsmedlem kan du söka stipendier både om du studerar på grund och forskarnivå. För några av stipendierna lönar det sig att vara född i Småland, men för de allra flesta spelar det ingen roll. På den här sidan kan du läsa om stipendierna vi själva förvaltar – bland annat Anna Maria Lundins stipendiefond, Carl Gustaf och Carl Cervins stipendiefond och våra bostadstipendier. Förutom dem tillsätter Smålands också en stor mängd stipendier som förvaltas av universitetet. Om dem kan du läsa här. Vid frågor, kontakta 1Q@smalands.nation.uu.se

Välkommen att söka våra stipendier!

Nyheter

Glöm inte att söka höstens stipendier. Just nu är ansökningsportalen öppen för bostadsstipendier, samt Anna Maria Lundins stipendiefond.

Först ut för Smålands nations stipendier är våra bostadsstipendier, behörig att söka är du som är medlem av nationen och som bor i våra korridorsrum eller pentryrum. Innehar du redan ett bostadsstipendium – glöm inte att bevaka det! Blanketter finns att hämta på hemsidan, och ska lämnas in i pappersform på kuratorsexpeditionen under öppettider.

Ansökan eller bevakning ska vara inne senast 20e september. Mer information, och ansökningsportalen, finner du under fliken ”stipendier”! Ansökan via portalen heter ”Allmänna stipendier ht 2017”. Lycka till!

Utlysning av tjänsten som Stiftelsesekreterare för Anna Maria Lundins Stipendiefond

Härmed utlyser stiftelsen Anna Maria Lundin tjänsten som Stiftelsesekreterare för år 2018. Tjänsten är på 50% och arvoderas.

  • Administration
  • Ansvar och samordning
  • Marknadsföring och representation

Anmäl ditt intresse till 1q@smalands.nu eller aml@smalands.nation.uu.se senast den 5 oktober.
Har du frågor eller funderingar? Tveka inte att höra av dig!
Moa Korall            Madeleine Holm

Förste kurator          Stiftelsesekreterare