Latin Dance Nights

Latin Dance-gruppen arrangerar varje vecka workshops för både nybörjare och erfarna dansare, samt socialdans (fri dans utan instruktioner). Vi vill sprida passionen för dans och tillsammans utvecklas, umgås och ha roligt. Vi träffas varje torsdag i Stora Festsalen från och med den 21 september. Håll koll på Facebook för information om träningspass och eventuella ändringar i schemat.

Tidsplan
18.00-19.00 Grundläggande workshop med Linda och Marcel (veckovis växlande mellan Salsa Cubana och Bachata)
19.00-19.30 Socialdans för alla nivåer (Salsa, Bachata, Kizomba)
19.30-20.30 Avancerad workshop med roterande undervisning (främst Salsa Cubana och Bachata, möjligtvis andra latinska danser)
20.30-21.30 Social dans för alla nivåer (Salsa, Bachata, Kizomba)

Gruppen är öppen för alla. Du behöver inte ett nationskort (gå in genom stora entrén från St. Olofsgatan och inte genom puben), och vi tar inga avgifter. Välj nivå enligt din tidigare danserfarenhet. Du är välkommen förbi för att bara titta på om du är nyfiken. Vill du dansa så ta med dansskor, rena inomhusskor eller dansa i strumpor.

Grundnivå
De grundläggande sessionerna är öppna för alla och det behövs ingen tidigare erfarenhet. Nivån höjs från vecka till vecka. Vi rekommenderar nya dansare att börja tidigt i terminen och delta regelbundet.
-> Kontaktperson: Linda Nováčkovává
-> Evenemang i Facebook-gruppen Latin Dance @ Smålands Nation

Avancerad nivå
De avancerade sessionerna bygger på tidigare erfarenhet av Salsa och Bachata. Nivån är anpassad för medium-erfarna dansare, vilket innebär att du borde känna till grundläggande stegen, vanliga vändningar och musiken (t.ex. i Rueda borde du veta vad man ska göra när man hör ”Enchufla” eller ”Setenta”). Det finns ingen permanent lärare, ledarskapet roterar inom gruppen så att vi kan dela med oss av varandras erfarenheter och styrkor.
–> Kontaktperson: Petra Sieber
–> Evenemang i Facebook-gruppen Latin Dance advanced Uppsala

Du får gärna svänga förbi på torsdagar om du har några frågor eller funderingar. Vi ses på dansgolvet!