Latin Dance Nights

Latin Dance-gruppen arrangerar varje vecka workshops för både nybörjare och erfarna dansare, samt socialdans (fri dans utan instruktioner). Vi vill sprida passionen för dans och tillsammans utvecklas, umgås och ha roligt. Vi träffas varje torsdag i Stora Festsalen under terminerna. Håll koll på Facebook för information om träningspass och eventuella ändringar i schemat.

Latin Dance @ Smålands Nation (https://www.facebook.com/groups/822749401202803/)

Tidsplan
18.00-19.00 Grundläggande workshop med Linda och Marcel (veckovis växlande mellan Salsa Cubana och Bachata)
19.00-19.30 Socialdans för alla nivåer (Salsa, Bachata, Kizomba)
19.30-20.30 Avancerad workshop med roterande undervisning (främst Salsa Cubana och Bachata, möjligtvis andra latinska danser) varannan vecka, annars socialdans för alla nivåer.
20.30-21.30 Social dans för alla nivåer (Salsa, Bachata, Kizomba)
21.30 Snabb städning av lokalen (ställa tillbaka stolar, bord etc).

Gruppen är öppen för alla. Du behöver inte ett nationskort (gå in genom stora entrén från St. Olofsgatan och inte genom puben), och vi tar inga avgifter. Välj nivå enligt din tidigare danserfarenhet. Du är välkommen förbi för att bara titta på om du är nyfiken. Vill du dansa så ta med dansskor, rena inomhusskor eller dansa i strumpor.

Grundnivå
De grundläggande sessionerna är öppna för alla och det behövs ingen tidigare erfarenhet. Nivån höjs från vecka till vecka. Vi rekommenderar nya dansare att börja tidigt i terminen och delta regelbundet. Workshops är ledda av Linda och Marcel på grundnivån, och alternerar veckovis mellan Salsa och Bachata.
-> Kontaktperson: Linda Nováčkovává (https://www.facebook.com/linda.novackova)

Avancerad nivå
De avancerade sessionerna bygger på tidigare erfarenhet av Salsa och Bachata. Nivån är anpassad för medium-erfarna dansare, vilket innebär att du borde känna till grundläggande stegen, vanliga vändningar och musiken (t.ex. i Rueda borde du veta vad man ska göra när man hör ”Enchufla” eller ”Setenta”). Det finns ingen permanent lärare, ledarskapet roterar inom gruppen så att vi kan dela med oss av varandras erfarenheter och styrkor. Kontakta oss gärna om du vill hålla i en workshop, eller förbereda en spellista till socialdansen (se mer information i vår facebook-grupp). För nuvarande ligger fokus på Salsa Cubanda, Bachata och Kizomba, men även på andra dansstilar så som Tango, Samba eller Souk.
–> Kontaktperson: Petra Sieber (https://www.facebook.com/petra.sieber.91

Du får gärna svänga förbi på torsdagar om du har några frågor eller funderingar. Vi ses på dansgolvet!